Keskustelua kehoturvasta

Keskustelimme Terhi Mäkiniemen kanssa eilen illalla videoyhteyden kautta siitä, miten näinä stressaavina aikoina voisimme palata yhä uudelleen keholliseen turvan kokemukseen. Oman kokemukseni mukaan se on ensisijainen keino lopulta rauhoittua.

Mikäli liskoaivot ovat hätätilassa, ei järkipuhe tai -ajattelu juurikaan helpota oloa. Miten siis edistää kehollista turvan kokemusta, jotta myös sisäinen puhe alkaisi toimia paremmin?

Yksi monista kehomielikeinoista on EFT Tapping (Emotional Freedom Techniques), josta on vahva tutkimusnäyttö erilaisten stressiperäisten oireiden helpottamiseen. Uusimman australialaisen tutkimuksen mukaan tunnin kestänyt ryhmämuotoinen EFT-terapia laski syljen kortisoliarvoja keskimäärin 43 %, kun psykoedukaatiota saaneen vertailuryhmän arvot putosivat keskimäärin 19 %.

Voit katsoa keskustelumme alta 🙂 Kokeilemme myös EFT:tä, joten tervetuloa kokeilemaan kanssamme!


Yhteistyökumppanini Terhin tiedot:

Terhi Mäkiniemi syttyy ihmisistä, kohtaamisista ja tarinoista. Terhi on intohimoinen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kouluttaja, coach ja muutosvalmentaja sekä mielenterveyteen erikoistunut toimittaja.
Terhin tiedot:
Fb: Terhi Mäkiniemi, Stressitön mieli, Terhi Mäkiniemi koulutus ja valmennuspalvelut. IG: terhimakiniemi, stressitonmieli.fi. Twitter: @terhimakiniemi.

 

Vastaa