Sensocoaching

 

Olen valmistunut vuonna 2023 Sensocoachiksi (level 5). Kyseessä on toiminnallisen neurotieteen sensomotorinen metodi, jonka avulla voin auttaa asiakkaitani ja potilaitani ymmärtämään omaa yksilöllistä hermostoaan paremmin ja siten elämään parempaa arkea.

Kehoa, mieltä/tunteita ja kognitiota ei voi erottaa toisistaan kuin hetkittäin niitä erillisinä tutkimalla. Nämä osa-alueet meissä toimivat myös aina jossain yhteydessä ja ympäristössä, on sitten kyseessä fyysinen ympäristö ja sieltä tulevat aistimukset tai sosiaalinen ympäristö eli mitä ja miten me välitämme toinen toisillemme tietoa.

Kun ajattelee ihmisten erilaisuutta, eipä ihme, jos jokaisella meistä on ajoittain haasteita toimia kehossaan, tuntea ja esimerkiksi käsitellä tietoa - ja vieläpä erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten ihmisten kanssa!

Miten Sensocoaching voi olla avuksi?

Sensocoachina testaan kehossasi olevan vasteen kautta sinulle ominaiset vahvuutesi (fyysiset, emotionaaliset ja kognitiiviset) sekä ns. tiedostamattomat vaikuttimesi eli hermoston vahvuutesi sytyttäjät. Kun nämä vaikuttimet/sytyttäjät pääsevät vapaammin toimimaan, myös kestävämmät vahvuuspiirteesi on sinulla helpommin käytössä.

Coachingissa pyrin tukemaan sinua näkemään oman  ainutlaatuisuutesi ja yksilölliset vahvuutesi ja miten voit hyödyntää näitä omassa elämässäsi - sekä fyysisesti (asennot, liike, liikkuminen) ja kognitiivis-emotionaalisesti (ymmärrys esim. sinulle sopivasta hermoston säätelystä sekä millä tavoin herkimmin stressaannut ja löydät takaisin omiin vahvuuksiisi).

Tästä laajasta tiedosta on hyötyä, on sitten kyseessä esimerkiksi fyysinen vaiva/kipu, stressi ja siihen liittyvä oireilu tai esimerkiksi laaja-alaisempi tarve tutkia omia vahvuuksiaan ja haasteitaan - miten stressitiloista on mahdollista päästä yksilöllisin keinoin takaisin omiin vahvuuksiin.

Toiminnallisen neurotieteen juuret ovat Ranskan huippu-urheilun ja valmennuksen tutkimuksessa. Suomalainen kouluttajamme Marko "Makke" Siivonen on kehittänyt metodia yhdessä ranskalaisten ja muidenkin maiden kehittäjien kanssa. Lue lisää Makken Spinacor-sivuilta!

Toiminnalliseen neurotieteeseen kuuluu myös sensorefleksien kartoittaminen ja hoito, johon olen myös kouluttautunut v. 2017. Asiakkaan toiveen mukaan nämä testit voidaan tehdä sensomotorisen kartoituksen ohella - huomioithan kuitenkin, että tällöin olisi hyvä valita pidempi hoitoaika (norm.aika Malmilla 70 min ja Terveystalossa 60 min), jotta ehdimme käydä myös refleksien kuntoutussuunnitelmaa läpi.

Näitä testejä voidaan tarpeen mukaan hyödyntää osana psykofyysistä fysioterapiaa sekä työnohjausta ja muuta coachingia ja terapiaa.