Kipu ja trauma – Haastattelussa Jukka Packalen

Viime lauantaina 13.6. pidin yhdessä traumainformoidun soten suomalaisen pioneerin, hammaslääkäri Kati Sarvelan kanssa koulutuksen Traumainformoitu kohtaaminen ja kipu kehon viestinä. Koulutus sai hyvän palautteen, vaikka emme päässeetkään toteuttamaan sitä livenä, vaan Zoom-etäkoulutuksena. Itse asiassa etäkoulutusmalli saikin paljon kiitosta, joten aiomme Katin kanssa pitää seuraavan vastaavan koulutuksen ensi syksynä kivunhoidon ammattilaisille – kannattaa seurata sivujani sekä tilata uutiskirjeeni TÄÄLTÄ, mikäli et ole vielä tilannut 🙂

Pari viikkoa sitten kanssani oli keskustelemassa aiheesta logoterapeutti Jukka Packalen, joka itse on oireillut lapsesta asti kivuilla mm. komplisoituneen trauman seurauksena. Jukka kertoo, millaisia kokemuksia hänellä on ollut kivun hoidosta, ja mitkä asiat hän on kokenut itselleen tärkeiksi traumaattisen stressin sekä kivun säätelyssä.
Suosittelen videon katsomista kaikille kivunhoidon parissa työskenteleville, sekä myös kipua poteville.

Jukan blogien tiedot:
https://traumainfo.fi/
https://existentialtravels.wordpress.com/

 

Basam Booksilta on kesällä 2020 ilmestymässä uusi traumainformoitu kirja, jossa on myös oma artikkelini mukana: Trauman huomioiminen kipupotilaan kohtaamisessa.
Kirjan nimi on: Yhteinen kieli – Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen, lue lisää TÄÄLTÄ!

 

#traumainformoitusotejaope #traumajakipu #psykofyysinenkivunhoito

#yhteinenkieli #basambooks

 

Vastaa